top of page

Depilace cukrovou pastou



Jedná se o velmi šetrný způsob depilace, kde se chloupky z vlasového váčku odstraňují po směru jejich růstu, tudíž se netraumatizuje vlasový váček a lze se vyhnout jeho zánětu. Tím, že jsou chloupky odstraňovány vždy po směru růstu, nedochází k přetržení chloupků, ale k jejich vytažení což zabraňuje podráždění pokožky a červených zarůstání chloupků.


Depilační cukrová pasta se připravuje na bázi starověkých receptů. Pasta se připravuje výhradně z přírodních materiálů, neobsahuje žádné chemické prvky, barvivo či parfém. Depilační pasta se skládá z glukózy, tedy z monosacharidů a z vody. Je to shodná glukóza, kterou náš organizmus produkuje. Cukrová pasta se používá při teplotě shodné s teplotou těla, a tak nezpůsobuje překrvení a nepředstavuje nebezpečí ani pro křečové žíly.


Brazilská depilace


Velmi oblíbená hlavně v letních měsících je tzv. Brazilská depilace – šetrná depilace třísel a intimních partií těla. Brazilská depilace znamená kompletní odstranění chloupků z intimních partií. Pod pojmem brazilská depilace se označuje i taková depilace, při které se v oblasti intimních partií ponechá část ochlupení tvořící určitý tvar, nejčastěji v podobě úzkého proužku (landing strip) nebo trojúhelníku (triangle).

Výsledný efekt je okamžitý, pokožka je hladká a bez podráždění. Chloupky při odstranění metodou cukrovou pastou postupně slábnou a nezarůstají, po čase pak mizí úplně a Vaše pokožka může být stále hladká.


Depilace podpaží

Folikuly chloupků v podpaží se obvykle nachází velmi hluboko pod kůží. Proto je vhodné, aby byly chloupky při jejich odstraňování co nejdelší.


Depilace horního rtu

Odstranění chloupků nad horním rtem pomocí cukrové pasty je velmi efektivní. Šetrností přírodních složek je pleť jen minimálně podrážděna, velmi rychle se regeneruje a chloupky mizí na dalších 6 týdnů.


– – – – – – – – – – –


Praktické informace před depilací cukrovou pastou

ideální délka chloupků pro depilaci je 0,5cm (tzn. asi 10-12 dní předem neholit) pokud jsou chloupky delší než 1cm, nanášení pasty na dlouhé chloupky nepříjemně tahá, doporučujeme je zastřihnout na požadovanou délku.

43 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page